neděle 2. října 2011

Milenium

Náš blog není jenom o módě, o tom, co zrovna máme na sobě, ale taky o našich zážitcích, oblíbených kavárnách, filmech, knihách. 
Dneska to bude o knížkách, moc ráda bych Vám představila a doporučila 2 knížky, které momentálně dost ovlivňují můj život. Vždy jsem byla tak trochu knihomol, ale bylo jen pár autorů /autorek, kteří mě dokázali doslova vtáhnout do děje a nepustit. Před pár měsíci jsem tvrdila, že Murakamiho prostě nikdo nemůže trumfnout, ale po přečetní 1. dílu Milénia mu Stieg Larsson dosti šlape na paty, pacholek jeden!!!

 1. Díl- Muži, kteří nenávidí ženy, 530 stran
Nebudu Vám prozrazovat ani trošku děje, protože to sama nesnáším. O téhle knížce mluvilo už dlouho hodně lidí v mém okolí a navíc jsem ji dostala jako dárek k narozeninám od své sestřičky, tak jsem se do ní se zvědavostí pustila. Vzala jsem si ji na dovolenou, trávila s ní hodně času u moře a všude možně (podle toho taky tak vypadá ) a skoro celou jsem ji prolouskala. 


 2. díl- Dívka, která si hrála s ohněm, 602 stran
2. díl jsem si koupila předevčírem a už jsem na straně 75 (to o něčem vypovídá, že?). Děj plynně navazuje na předchozí díl, což mi vyhovuje a podrobněji se zabývá jednou z postav. Zatím jsem na začátku, ale už teď jsem napnutá jako kšandy, Larssonův styl. 

Jaké jsou Vaše oblíbené knížky? Těším se na doporučení


Mambule

1 komentář: